Какво представляла диамантен гоблен ?

Диамантени Гоблени , Диамантена живопис , Диамантена мозайка, Диамантени пана , Елмазени Гоблени , Елмазена мозайка , Елмазени пана ,Елмазна живопис !

ИМА ЛИ РАЗЛИКА

Питате се какви са разликите между тези изкуства? Няма да намерите разлика защото става въпрос за едно и също хоби!Когато говорим за някое от тези изкуства, всъщност обсъждаме едно и то е Диамантени Гоблени! Можем спокойно да кажем , че са синоними. Просто няма разлика. Всеки търговец с цел да се разграничи от останалите просто променя името на продукта,но този продукт е всъщност диамантеният гоблен!

КАКВО Е ТОВА

Това изкуство е сравнително ново за нашият пазар,все още непознато и загадъчно. Но уверяваме Ви, то е уникално и завладяващо! Достъпно е за всяка възраст – над 9 години и за всеки пол . Интересно е както за жени така и за мъжете! Ние сме първата лицензирана фирма – ЕЛМАЗИ ЕООД София – която представи на Българският пазар това уникално изкуство!

Когато да първи път през 2015г. решихме да представим на Българският пазар Диамантени Гоблени – в интернет пространството на Български език не излизаше абсолютно нищо. никаква информация,нито думичка дори, просто празна страница – Няма съвпадения за вашето търсене! Днес вече 2019г. можем да кажем,че това прекрасно хоби добива все по-широка популярност и радва много голяма аудитория! Най-широка аудитория за Диамантените гоблени имат в Русия и САЩ .

Диамантени Гоблени – Това изкуство е събрало в себе си две от най-старите изкуства на света, Гоблена и Мозайката! Като ги обединява в едно уникално, прекрасно, съвременно изкуство и привлича интереса дори и на днешните тинейджъри! Това хоби намира приложение дори в учебните занимания,защото е забавно но и полезно- помага на децата да се научат да се концентрират, помага им също така да се научат да насочват вниманието си и да контролират действията си . Но най-важното е , че ги учи да ценят красивото и да творят сами със собствените си ръце!

Прекрасните Диамантени картини не остават незабелязани. възхищават всеки който ги е видял и се е докоснал до тях. Не можеш да подминеш с равнодушие когато минеш покрай Диамантен Гоблен. Ако още не сте опитали- То не чакайте повече,просто пробвайте,сигурни сме че това е вашето хоби! Няма по ценен подарък от този,който е сътворен от сърце със собствените ти ръце!

КОМПЛЕКТ И НАЧИН НА ИЗРАБОТКА

Нека Ви запознаем по отблизо с това изкуство: Нашите Диамантени гоблени пристигат при вас на първо място с Гаранция за качество и оригиналност! Когато закупите такъв гоблен вие получавате пълен комплект готов за изработване.

платно

1. Платно – Специално обработена панама върху която има щампована гобленова схема. Схемата е покрита със слой специална бавно съхнеща,лепкава смола и отгоре е покрита със защитно фолио, което се маха постепенно в процеса на изработване на диамантеният гоблен. В десния край на платното има легенда със символите от схемата и номерата на „Диамантите“. Тази легенда е вашият пътепоказател за изработване на диамантеният гоблен. Срещу всеки символ има съответен номер на “ диаманти“ – когато видите символа върху схемата,трябва да залепите съответстващият номер „диамант“ на това място върху символа.

диаманти

2. Набор от разноцветни диаманти – малки шлифовани камъчето, изработени от специална естествена смола. Всеки „диамант“ има 18 шлифовани секций отгоре и равна повърхност в долният си край. Големината е 2.5мм. С помощта на тези малки „Диаманти“ се изгражда цялата диамантена картина. Всеки цвят си има номер който отговаря на съответен символ от схемата която е щампована на платното (1).

инструменти

3. Инструменти за работа – Комплекта съдържа два вида инструменти – Пинцета и моливче + силиконово лепило – лепилото служи за работа с моливчето а именно : На върха на пластмасовото моливче има малка желязна тръбичка с която трябва да вземете мъничко от лепилото. След което когато лекичко докоснете „диаманта“ в горната му част, то той се захваща за моливчето и вие можете спокойно да го поставите на мястото ме върху схемата с лек натиск за да залепне. Лепилото което сте взели с върха на моливчето е за многократна употреба. Не е нужно всеки път да вземате лепило, вземате повторно чак когато видите,че спира да захваща „диамантите“! Получавате също така и оребрена ваничка в която изсипвате „диамантите“ с които ще работите в момента. Когато изсипете „диамантите“ с леко разклащане те се настаняват в междуребрените пространства със шлифованата част нагоре и вие спокойно можете да ги захващате и да ги поставяте на местата им върху платното.

етикет

4. Хартиен етикет върху който отново ще видине легендата със символи и номерата на „диамантите“ но също така и броя на нужните пакетчета диаманти за всички цветове. задължително трябва да проверите броя пакетчета за всеки цвят,за да сте сигурни,че ще можете да завършите гоблен. Това е целият комплект който очаква да бъде изработен от Вас!

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАМ

Преди да започнете да редите диамантен гоблен трябва да намерите твърда повърхност върху която да разстелете и опъната добре платното. След което вече можете да се насладите на магията на диамантеният гоблен. Ще останете изумени как със всяко поставяне на „диамант“ върху платното пред очите Ви ще се разкрива невероятната красота и блясък на гоблена който творите. Когато веднъж започнеш,просто не можеш да спреш. Толкова е завладяващо и успокояващо след дългият работен ден, невероятен релакс . А крайният резултат е изумителен но ще оставим вие сами да прецените! Това изкуство ще ви завладее със своята красота,остава само да се престрашите и да опитате!

Вашият коментар