Какво ни казва подареното цвете ?


ЦВЕТЕ 

Няма по ценен подарък от този в който си вложил сърце и е сътворен от собствените ти ръце !


Цветя, те са символ. Чрез тях ние показваме своите чувства – Обич, Уважение, Благодарност, Почит и много други !


Розата символизира – щастлива любов, но всеки цвят носи своето послание:

 1. Червената роза е запазеният символ на любовта, тя се поднася само когато искаме да кажем “обичам те“ и в никакъв друг случай. Има значение дали се подарява напълно разцъфнало цвете или още неразтворен цвят. Пъпката на червена роза също означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна.
 2. Жълтата роза, която често се смята за послание на омраза, всъщност говори за приятелство. Леко отворена, жълтата роза пита“Обичаш ли ме още“, а значението на съвсем разтворен жълт цвят е “Моля те, върни се“ Изчезваща любов, ревност.
 3. Лилавата роза е символ на влюбването от пръв поглед.
 4. Комбинацията от бели и червени рози означава “близост завинаги“.
 5. Розовата роза е символ на пълно щастие и удоволствие, но също така носи и посланието на тайната любов и признава “Сърцето ми ти принадлежи“. Полуотвореният розов цвят говори, че любовта е истинска.А напълно разцъфнал, цветът й казва “Вярвай на това, което говоря и правя“.

Всяко цвете носи със себе си своята символика:

 1. Слънчоглед – уважение, гордост
 2. Теменужка – скромност, свенливост; това е символът на живота и щастието.
 3. Японска роза – прелест.
 4. Лале – перфектна любов
 5. Ирис – приятелството ти значи много за мен, Емблемата на Франция, „Приятелството ти означава много за мен” вяра, надежда, мъдрост и храброст, поздравления!
 6. Люлякът – смята се за лиричен пратеник. Особено се цени белият люляк, който е популярно цвете при майските сватби. Нерядко го наричат “кралско цвете”. Много от пролетните церемонии са свързани с пищна люлякова украса. Казват, че последната румънска кралица поискала за погребението си всичко да бъде в лилаво, а ако сезонът не позволява да бъде с лилави люляци, те да бъдат заменени с лилави орхидеи!

Но какво по-хубаво от това те да останат завинаги свежи и прекрасни сякаш току що подарени ?

 • Точно това Ви представяме ние чрез нашите ЕЛМАЗЕНИ ГОБЛЕНИ от каталога  в категория ЦВЕТЯ !
 • Скъп спомен който вечно ще блести и ще краси домовете на вашите скъпи приятели. Такъв букет не може да остане не оценен и забравен. С разкоша който създават у дома  и символа който пазят – Елмазените Гоблени се превръщат в един безценен и уникален подарък!

 

Всеки поглед към тази красота ще напомня за Вас , каквато е и целта на подаръка – да съхрани спомен за човека който го е подарил! И това,че сте го създали сами специално за човека за когото е предназначен, ще направи вашият подарък абсолютният фаворит сред всички останали – колкото и скъпи да са те ! Защото вие ще сте вложили сърцето си в този скромен дар!

 

Вашият коментар